Bevrijdingsdagestafette

Bevrijdingsdagestafette
De wandeltocht van Huissen naar Doornenburg.
Wandelaars brachten op 5 mei het Bevrijdingsvuur van Huissen naar Doornenburg.
Het Verzamelpunt was op het marktplein bij De Zwaan te Huissen.
Terwijl een aantal deelnemers de auto’s brachten naar Doornenburg, even gekeken bij het vuur dat de hardlopers vanuit Wageningen hadden opgehaald. Het blijft indrukwekkend, als je weet dat dit door vele plaatsen in Nederland ook gedaan wordt. Rond 10.15 uur kwamen de eerste (Pheidippides) wandelaars aan. Het plein werd gezellig druk. Stinase had voor koffie/thee en een heerlijk gebakje gezorgd.
De voorzitter van het Oranje comité nam het woord en zichtbaar aangedaan deed hij verslag van de speech van de burgemeester van Lingewaard op 4 mei, tijdens de herdenking. Er werd een gedicht voorgedragen en toen sprak de burgemeester nog. Het was een warme toespraak. Zij gaf aan dat het bijzonder was dat een kleine gemeente als Lingewaard groots kon zijn in een activiteit als deze. Iets om trots op te zijn.
Pheidippides mocht als eerste starten met het verder brengen van het bevrijdingsvuur. We werden uitgezwaaid en de wandeltocht begon. Het was een mooie tocht die we uiteindelijk met 40 mensen liepen. We werden vergezeld door ongeveer 20 mensen uit Doornenburg. De trainers letten goed op alle wandelaars. En de twee laatste wandelaars bezemden iedereen mee. Behalve een steentje in iemands schoen, is er verder niets noemenswaardigs gebeurd.
We liepen lekker door. Het weer was precies goed en de wandeling mooi. Af en toe werd er naar ons gezwaaid. Eenmaal aangekomen bij de Duisterestraat van Doornenburg werden we ingehaald door de Harmonie en Schutterij van Doornenburg. Wij liepen achter hen aan op weg naar de plek waar het vuur doorgegeven werd. Ook daar een speech en nog een stukje muziek en show van vaandeldragers. Het was een warm onthaal. Zeker als je bedenkt dat Doornenburg alles deze week pas heeft kunnen organiseren.
Onder het genot van een lunch met heerlijke broodjes en koffie en thee werd er nog wat gebabbeld en daarna togen wij met de auto’s, die netjes klaarstonden, weer huiswaarts. Er werden al plannen gemaakt voor het volgende jaar. Blok het in je agenda, want het is voor hardlopers (’s nachts) of voor de wandelaars een hele bijzondere ervaring.

Groepen

Voel je vrij om zelf in te vullen hoe je gebruik maakt van de trainingen die Pheidippdes biedt. Kies uit de verschillende niveaugroepen en sluit eens - gratis en vrijblijvend - aan bij een training.

Contact

Algemene bestuurszaken
Bert Carpay - Voorzitter 
Anne-Marie Kos - Secretaris

Contributie en ledenadministratie
Cor Frensen - Penningmeester

Trainingen
Kristel van den Bosch - Trainerscoördinator

Overige
Birgit Remmerswaal - PR
Jan Koolwijk - Bestuurslid

Meer bestuurlijkheden

Trainingslocatie

© 2019 Pheidippides Huissen

Netnog websites