Uitleg STRAVA hardloop- en wandelapp

Uitleg STRAVA hardloop- en wandelapp

Uitleg STRAVA hardloop- en wandelapp

Strava

Strava is een gratis app voor hardlopers, wandelaars of fietsers (...en nog veel meer sporten) die hun prestaties willen vergelijken met eerdere om te zien of je sneller bent geworden of hoeveel je heeft gelopen, gewandeld of gefietst. Daarnaast kun je je activiteiten delen met je vrienden.

Er zijn al eerder artikelen verschenen over Strava op onze website
Over aanmelden: https://www.pheidippides.nl/index.php/nieuws/item/aanmelden-strava
Over de werking: https://www.pheidippides.nl/index.php/nieuws/item/strava-huissen-pheidippides

Voor wie?

Miljoenen hardlopers, fietsers en andere sporters gebruiken Strava om hun activiteiten vast te leggen, hun prestaties over een bepaalde periode te vergelijken of contact te leggen met sportvrienden en foto’s en verhalen te delen.

Hoe en wat?

Doormiddel van een GPS horloge of mobieltje ontvang je na je activiteit de belangrijkste statistieken, onder meer over afgelegde afstand, tempo, snelheid, hoogteverschil en verbrande calorieën, samen met een interactieve kaart van je activiteit.

Je kunt, als je dat wilt, ook maandelijks persoonlijke challenges aangaan, waardoor je elke keer net iets meer van jezelf vergt.

Strava kent (korte en lange) zogenaamde segmenten (stukjes route bv Huissense dijk van Nieland tot Rijn-Waalpad) waardoor je kunt kijken hoe goed je hebt hardgelopen of gefietst op bepaalde delen van je favoriete route (Als je een abonnement hebt zie je ook jouw positie ten opzichte van andere sporters).

Routes:

Je kunt in Strava zelf routes aanmaken en opslaan of (hardloop/wandel/fiets) routes importeren die je op internet hebt gevonden (zgn. gpx files). Zo kun je Strava onderweg gebruiken als navigatiemiddel. Er zijn zelfs horloges geschikt die live navigatieaanwijzingen geven op basis van jouw route.
Strava kan ook zelf automatisch een route creëren; geef soort activiteit, afstand, duur, ondergrond enz. in en Strava berekent automatisch meerdere routes voor je vanaf elk gewenst startpunt.

Delen met anderen:

Je kunt (maar je kunt ook alles voor jezelf houden) contact leggen met vrienden, trainingspartners en zelfs profsporters, zodat je hun activiteiten kunt zien en hen kunt aanmoedigen met kudo’s (vergelijkbaar met de likes van Facebook) en reacties.


Clubs:

Je kunt lid worden van een clubs om informatie over evenementen te krijgen of de leden van de vereniging te volgen of alleen om ideeën op te doen voor nieuwe routes. Ook Pheidippides en Loopgroep Huissen hebben zo’n gezamenlijke club waarbij je je kunt aanmelden om mee te doen aan discussies of het laatste nieuws te volgen


Hardware:

Strava is er voor Android, Apple en Windows, als je dat eenmaal hebt ingesteld, wordt er automatisch gekoppeld met Garmin, Polar, fietscomputers en allerhand andere GPS trackers.


Twee misverstanden voor wat betreft Strava:

  1. Je hebt geen privacy meer, alles ligt op straat.

Dat hangt van jezelf af. Je kunt ervoor kiezen dat alleen jij je data ziet. Handig om te monitoren wat je hebt gedaan of wat je progressie is. Je kunt er ook voor kiezen dat alleen door jou geselecteerde mensen je kunnen volgen. Je kunt ook iedereen laten kijken. Daarnaast kun je kiezen of je al je activiteiten of slechts de door jou geselecteerde op Strava zet. Veel mensen zetten bijvoorbeeld alleen voor zichzelf het woon-werk fietsverkeer op Strava, en alleen het hardlopen wordt vrijgegeven voor anderen.

  1. Alleen voor de competitie gerichte sporters

Competitie is inderdaad voor veel sporters een reden om zich op Strava te abonneren. Als je dat niet nodig vindt blijft er genoeg leuks (zie hierboven) over voor mensen die alleen gewoon lekker willen sporten. 

 

Groepen

Voel je vrij om zelf in te vullen hoe je gebruik maakt van de trainingen die Pheidippdes biedt. Kies uit de verschillende niveaugroepen en sluit eens - gratis en vrijblijvend - aan bij een training.

Contact

Algemene bestuurszaken
Bert Carpay - Voorzitter 
Anne-Marie Kos - Secretaris

Contributie en ledenadministratie
Cor Frensen - Penningmeester

Trainingen
Kristel van den Bosch - Trainerscoördinator

Overige
Birgit Remmerswaal - PR

Meer bestuurlijkheden

Trainingslocatie

© 2019 Pheidippides Huissen

Netnog websites